Moni kuvankäsittelijä varmasti tietää, että Photoshop on kuvankäsittelyohjelmien aatelia; ohjelma, jonka kokonaisvaltaisuuteen ei mikään muu ohjelma yllä ja jonka avulla kaikki on mahdollista. Photoshop mahdollistaa ne hurjalta tuntuvat kuvankäsittelytulokset, joista kirjoitetaan lehdissä. Sen avulla kuvan voi muokata täysin tunnistamattomaksi, siitä voi poistaa asioita, siihen voi lisätä asioita ja sen värit voi heittää mullin mallin.
Osaavissa käsissä vain taivas on rajana, ja juuri siksi Photoshop on ammattikäytössä maailman suosituin kuvankäsittelyohjelma. Tästä kielii jo maailmanlaajusesti vakiintunut kuvanmuokkausta yleisesti tarkoittava termi ”photoshopping” eli ”photoshoppaaminen”. Vaikka Photoshop on hinnastaan johtuen monelle yksityishenkilölle melko tyyris, sen käyttö todellakin kannattaa, sillä vastaavaa lopputulosta ei muulla saa aikaan. Halusit sitten hienosäätää kuvaasi, luoda markkinointisisältöä, suunnitella logon tai posterin, luoda kokonaan fiktiivisen maailman tai kuvituskuvan tai vaikkapa tehdä omakuvastasi täydellisen, käy kaikki tämä Photoshopin avulla käden käänteessä.
Photoshopin työkaluja
- Siirtotyökalu
Tarvitseeko sinun siirtää jokin kuvasi elementti toisaalle? Siirtotyökalun avulla eri kerrosten osasten siirtely käy helposti ja vaivattomasti.
- Valintatyökalu
Jos sinun tarvitsee valita tietynkokoinen alue työstäsi esimerkiksi kloonaamista, suurentamista, pienentämistä tai poistamista varten, käy homma kätevästi valintatyökalulla. Yksi työkalu, paljon vaihtoehtoja!
- Lasso
Haluatko tehdä vapaamallisen valinnan työstäsi? Lasson avulla valitset juuri sellaisen osan työstä, minkä itse haluat, eikä mikään muoto kahlitse sinua.
- Pikavalintatyökalu
Jos haluat valita osan työstäsi kätevästi, käytä älykästä pikavalintatyökalua, joka valitsee pikselit puolestasi. Tämä on yksi tarpeellisimmista Photoshopin työkaluista, kun haluat muokata vain jotakin yksityiskohtaa työstäsi.
- Rajaus
Suurin osa teoksista vaatii jonkinlaista rajaamista ja suoristamista, jotta kehyksen sisään jää vain olennainen ja ylimääräinen leikkautuu pois. Turvaudu siis rajaustyökaluun!
- Pipettityökalu
Tarvitsetko tietyn yksityiskohdan värikoodin esimerkiksi maalataksesi kyseisellä värillä tai asettaaksesi sen tekstisi väriksi? Pipetti hoitaa homman kotiin.
- Spottikorjaussivellin
Miten mainosten malleilla onkaan aina niin kaunis ja virheetön iho? Todennäköisesti spottikorjaussiveltimellä, joka poistaa niin kasvojen finnit kuin paidan ketsuppitahratkin luonnollisen näköisesti yhdellä vetäisyllä.
- Sivellintyökalu
Tarvitsetko vanhaa kunnon sivellintä esimerkiksi taustan piirtämiseen? Photoshopista löytyvät tietenkin myös tämän kaltaiset peruselementit niille, jotka niitä tarvitsevat.